Christian Aagaard

På opdagelse i besættelsestiden:
Historiker, museumsinspektør og forfatter Christian Aagaard tager i sine tre medrivende og tankevækkende foredrag gæsterne med tilbage til den dramatiske periode fra 1940 til 1945, hvor Danmark var underlagt tysk-nazistisk besættelse.

Beskrivelse

På opdagelse i besættelsestiden:

Historiker, museumsinspektør og forfatter Christian Aagaard tager i sine tre medrivende og tankevækkende foredrag gæsterne med tilbage til den dramatiske periode fra 1940 til 1945, hvor Danmark var underlagt tysk-nazistisk besættelse.

Christian Aagaard er uddannet historiker og arbejder til daglig som museumsinspektør på Museum Amager. Han har blandt andet skrevet bestselleren Bombemål Shellhuset (Lindhardt og Ringhof 2020).

PÅ OPDAGELSE I BESÆTTELSESTIDEN

Vi har alle sammen set de store bunkeranlæg langs den jyske vestkyst og dvælet ved krigens mange smukke mindesmærker. Men hvad med de mindre kendte og ofte skjulte spor? Hvad med flyvergravene dybt i de mørke skove, tyske soldaters graffiti eller de bittesmå skudhuller, der alle gemmer på interessante fortællinger om besættelsestidens drama?
Tag med forfatter og museumsinspektør Christian Aagaard på opdagelse i dansk krigsdrama, fortalt ud fra spor, der stadig er synlige landet over. Foredraget er baseret på Christian Aagaards nyeste bog 111 STEDER I BESÆTTELSESTIDEN DU SKAL BESØGE og er en oplysende og detektivspændende fortælling, der forvandler tilsyneladende helt almindelige steder til et stykke gribende Danmarkshistorie.

SHELLHUSET OG DEN FRANSKE SKOLE

Få den fulde historie om luftangrebet på Gestapos danske hovedkvarter den 21. marts 1945 og den samtidige katastrofe ved fejlbombardementet af Den Franske Skole. En af den danske besættelses mest dramatiske hændelser.

”Operation Carthage” var nemlig en militær succes, men blev samtidig en menneskelig tragedie, med cirka 150 dræbte civile danskere som følge – deriblandt 86 skolebørn på den katolske skole på Frederiksberg. Men hvorfor skulle et så risikabelt luftangreb overhovedet gennemføres så sent i krigen, hvordan forløb aktionen og hvordan var efterspillet i tiden umiddelbart efter?

FLUGTEN 1943

Hør om de danske jøders dramatiske flugt til Sverige og lille Dragørs rolle deri. Hvad skete der egentlig i efteråret 1943, da det nazistiske holocausts brutalitet for alvor nåede Danmark? Hvad var i det hele taget årsagen til det pludselige skift i besættelsesmagtens holdning til de danske jøder? Hvorfor skulle de med så kort varsel ud af landet? Og hvordan håndterede de små lokalsamfund som Dragør den pludselige og massive flygtningestrøm?

Få alle svarene gennem disse spændende foredrag.

Med Christians foredrag får du:

– Indsigt i et af de mest komplekse og interessante kapitler af Danmarkshistorien
– Levende og fagligt velfunderede foredrag, fortalt af en brændende engageret foredragsholder
– Masser af tid til spørgsmål fra publikum, til én der elsker at bevare dem.

Booking, pris og kontakt:

Ønsker du at forespørge på booking eller pris på Christian Aagaard, så kontakt os på telefon 70 27 03 08 eller udfyld kontaktformularen øverst på siden. Pris afhænger af tid, sted, type af event og antal personer. Foredragsbasen er din direkte kontakt til booking af foredrag

Log in with your credentials

Forgot your details?