Dorthe Pedersen

Grønland – Island.
Dorthe Pedersen leverer et personligt og ærligt foredrag igennem sine fantastiske fortællinger om egne oplevelser i Grønland og på Island, så hendes publikum næsten kan mærke følelsen af selv at sidde med i den store superjeep, når den kører ud igennem det kraftigt strømmende og iskolde smeltevand. Dorthe Pedersen er uddannet geolog og arbejder med naturformidling i Danmark

Beskrivelse

Grønland – Island.

Dorthe Pedersen leverer et personligt og ærligt foredrag igennem sine fantastiske fortællinger om egne oplevelser i Grønland og på Island, så hendes publikum næsten kan mærke følelsen af selv at sidde med i den store superjeep, når den kører ud igennem det kraftigt strømmende og iskolde smeltevand. Dorthe Pedersen er uddannet geolog og arbejder med naturformidling i Danmark.

Dorthe Pedersen bruger hovedparten af sine ferier i Arktisk, hvor hun igennem de sidste 12 år, har stået i spidsen for mere end 30 rejser for danske og udenlandske gæster i Grønland og Island. Dorthe Pedersen er derudover en ivrig og utrættelig naturfotograf, og hendes foredrag er spækket med hendes egne unikke billeder fra Grønland.

Om Grønland:

“Når folk siger Grønland, får jeg altid et stort smil om munden – for jeg har fuldstændig og aldeles tabt mit hjerte til dette storslåede rige højt mod nord. Intet kan måle sig med den natur, der nærmest slår én omkuld med sin storslåede skønhed og sine endeløse vidder, der fratager den almindelige dansker enhver evne til at bedømme afstand. Ligegyldigt om man står under det blafrende nordlys på den mørke nattehimmel, eller ved rælingen på et skib, der stævner ind imellem gigantiske isfjelde imens lyden fra en pukkelhvals blåst bryder stilheden – så ønsker man sig inderligt, at man kunne stoppe tiden. For den grønlandske natur rammer. Rammer én helt derinde, hvor man knap tør trække vejret af frygt for at byde øjeblikkets magi”

Om Island:

”Island er intet mindre end fantastisk. Overalt overraskes man af et barskt og dybt fascinerende landskab, hvor lyset og farvernes dybde næsten tager pusten fra én. Alt – helt fra den enorme sprække, der deler Island på midten, til stanken fra de boblende svovlkilder og kraften bag den sprøjtende gejser, er tegn på den kraft, der er gemt i Jordens indre dybt under Island. Men den rungende stilhed og de endeløse lavasletter med tæppetykke dyner af frodigt mos er bestemt også et af Islands helt unikke karaktertræk. Derude – midt i det storslåede islandske landskab, hvirvles man direkte ind i eventyret. For det er først, når selv står der – midt i det hele, at man forstår, hvorfor troen på alfer og trolde er så stærk hos det islandske folk.”

Dorthe Pedersens foredrag om Grønland eller Island giver dig:

• Førstehåndsberetninger fra en sand eventyrer og naturelsker.
• Fantastiske billeder fra det kolde nord.
• Fortællinger om egne de færreste har besøgt, formidlet med viden, indsigt og respekt.

Booking, pris og kontakt:

Ønsker du at forespørge på booking eller pris på Dorthe Pedersen, så kontakt os på telefon 70 27 03 08 eller udfyld kontaktformularen øverst på siden. Pris afhænger af tid, sted, type af event og antal personer. Foredragsbasen er din direkte kontakt til booking af foredrag.

Yderligere information

Person

Foredragsholder

Emner

Anekdoter, Livserfaring, Rejse, Verden

Log in with your credentials

Forgot your details?