Cathrine Errboe

Livshistorier:
Alle har en historie, der er værd at give videre. Journalist og forfatter Cathrine Errboe har specialiseret sig i at skrive livshistorier, slægtshistorier, familiedramaer, biografier, krøniker og hverdagsfortællinger. I Livshistorier fortæller Cathrine Errboe, hvordan man selv kan komme i gang med at skrive historier fra sit eget liv til glæde for familien, slægtninge, venner og verden.

Beskrivelse

Livshistorier:

Alle har en historie, der er værd at give videre. Journalist og forfatter Cathrine Errboe har specialiseret sig i at skrive livshistorier, slægtshistorier, familiedramaer, biografier, krøniker og hverdagsfortællinger. I Livshistorier fortæller Cathrine Errboe, hvordan du selv kan komme i gang med at skrive historier fra sit eget liv til glæde for familien, slægtninge, venner og verden.

“Virkeligheden overgår altid fantasien, og det er fuldstændig ligegyldigt, om personen er berømt eller ej,” siger Cathrine Errboe, som bl.a. hjælper private med at fortælle vigtige historier fra deres liv. ”Alle har en historie, der er værd at give videre.”

“Hvert liv og hver slægt byder på alt fra det smukkeste til det mest skræmmende. Det sætter sig i folks DNA og bliver for hver generation til en ny fortælling. En fortælling, jeg mener, man har pligt til at bære videre, uanset, hvem man er, eller hvor stort eller lille et publikum, man har. Samtidig viser forskning, at livshistorier er med til at fastholde selvforståelsen og identiteten hos mange – særligt ældre, især når korttidshukommelsen begynder at svigte. ”

I foredraget Livshistorier kommer Cathrine Errboe også ind på nogle af de bøger, hun har skrevet i samarbejde med bl.a. Johannes Langkilde (Min fætter er høvding i Samoa) og Malene Schwartz (Alba, Malene, Mit Tisvilde og Kan hun selv gå herhen?)

Cathrine Errboe giver undervejs en lang række tips og tricks til, hvordan man griber sin historie an og kommer i gang. Hvad skal man være opmærksom på? Hvilken tone og stil, skal man vælge? Hvem er målgruppen? Skal man skrive den lange version eller fokusere på epoker eller enkeltstående begivenheder? Hvilke hensyn gælder?

Foredraget suppleres med billeder og undervejs vil der være rig lejlighed til at stille spørgsmål og drøfte tilhørernes tanker om netop deres livshistorier.

Cathrine Errboe (f. 1973) har været journalist i 23 år og har bl.a. været pressechef på Folketeatret og i Zirkus Nemo. Forfatter til en række bøger bl.a. bestselleren Spargrisanarkisten, skrevet i samarbejde med Sofie Østergaard, samt slægtskrøniken Alba om Malene Schwartz’ farmor, der var borgmesterfrue i Skagen. Cathrine er indehaver af tekstbureauet PRBO, holder foredrag og tilbyder workshops om livshistorier og dagbogsskrivning. Foredrag og workshop kan kombineres.

Dette foredrag giver dig:

• Konkrete tips og tricks samt mod til at komme i gang med at skrive din egen historie.
• Indsigt i den professionelle skriveproces, dens valg og dilemmaer.
• Appetit på livshistorier og mulighed for et stille spørgsmål om de udfordringer, skrivearbejdet byder på.

Booking, pris og kontakt:

Ønsker du at forespørge på booking eller pris på Cathrine Errboe, så kontakt os på telefon 70 27 03 08 eller udfyld kontaktformularen øverst på siden. Pris afhænger af tid, sted, type af event og antal personer. Foredragsbasen er din direkte kontakt til booking af foredrag.

Log in with your credentials

Forgot your details?