Maja Lykketoft

Guldalderens salonværtinder:
Hvem var de kvinder der understøttede, beværtede og betænkte nogle af guldalderens største mandlige kunstnere og videnskabsfolk? Salonværtinderne spillede en vigtig rolle i datidens kulturliv, men hvad véd vi egentlig om dem?

Beskrivelse

Guldalderens salonværtinder:

Hvem var de kvinder der understøttede, beværtede og betænkte nogle af guldalderens største mandlige kunstnere og videnskabsfolk? Salonværtinderne spillede en vigtig rolle i datidens kulturliv, men hvad véd vi egentlig om dem?

Kom med ind i de højloftede stuer når kulturformidler Maja Lykketoft tager dig igennem guldalderens kvindesyn og de vigtige, danske salonværtinders opblomstring i perioden 1780-1830.

Maja Lykketoft er cand.mag. i dansk og litteratur. Hun er desuden kulturformidler og moderator i kulturens verden. Hun elsker at omsætte kultur, litteratur og historie til nye fortællinger og gør det på en måde, hvor hun formår at vække tilhørernes interesse og videbegær. Hør når hun fortæller om de markante salonværtinders historie og bedrifter, så du føler de står lyslevende foran dig.

Hun fortæller også om de typiske træk i romantikkens litteratur, om omgangsformen og om kvindelige kunstnere fra tiden:

Thomasine Gyllembourg, Friederike Brun, Kamma Rahbek og Johanne Luise Heiberg.

Så om med ind i de højloftede stuer, hvor de fremmeste mænd inden for kultur og videnskab delte deres ideer, og hvor den aristokratiske Charlotte Schimmelmann, den højborgerlige Friederike Brun og den dannelses-borgerlige Kamma Rahbek understøttede kunsten som kunstkyndige mæcener.

Bliv klogere på, hvordan salonværtinderne udfoldede deres egne talenter og desuden støttede hinanden i en tid, hvor det ikke var velset at kvinder gjorde sig gældende.

Alle Maja Lykketofts foredrag handler om, hvordan disse kvinders liv og værker fletter sig sammen.

Du kan også booke:

Thomasine Gyllembourg – værk og liv

Guldalderens største danske romanforfatterinde Thomasine Gyllembourg er netop fyldt 250 år.
Hun sprang ud som forfatter som 53-årig, men skrev ikke mindre end 24 romaner og flere skuespil.
Hun skrev om kvindeliv, moderskab, kærlighed og hjemmeliv og havde ofte kvindelige hovedpersoner.
Hun skrev under pseudonym, da det ikke var velset at kvinder i guldalderen, selv foldede sig ud som forfattere. Thomasine Gyllembourg skrev i høj grad med inspiration fra sin egen livserfaring.

Thomasine Gyllembourg og Friederike Brun – skrivende kvinder i guldalderen

Hør om to samtidige kvinder fra hver deres ende af skalaen for guldalderens kvindelitteratur. Den rige Friederike Brun, der blandt andet boede i Rom og skrev rejsebreve og lyrik og den knapt så rige Thomasine der skrev romaner om kvinders liv, moderskab og familieliv.

Med Maja Lykketofts foredrag får du:

• Oplysende, medrivende og spændende fortællinger om guldalderens stærke kvinder
• Nye sider af Danmarks litteratur og kunsthistorie
• Overskuelig indsigt i et kæmpe stof, fortalt med sand passion og fortællelyst

Booking, pris og kontakt:

Ønsker du at forespørge på booking eller pris på Maja Lykketoft, så kontakt os på telefon 70 27 03 08 eller udfyld kontaktformularen øverst på siden. Pris afhænger af tid, sted, type af event og antal personer. Foredragsbasen er din direkte kontakt til booking af foredrag.

Log in with your credentials

Forgot your details?