Opera er hot – Operaens kvinder er endnu hottere!

Følger du med i programmet ”Operarejsen” på DR og tænker du, at der måske mangler et kvindeligt perspektiv? Er du nysgerrig på opera, men i tvivl om hvor du skal begynde? Eller kan du bare ikke få nok af operaens medrivende univers? Så har Foredragsbasen en god og varm nyhed:

Vi har nemlig indledt et samarbejde med operasanger Maria Hanke. Maria Hanke er uddannet som mezzosopran på konservatorierne i Haag, Amsterdam og København og debuterede som solist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2006. Siden har hun videreuddannet sig privat og skiftet fag til lyrisk-dramatisk sopran og har medvirket i en lang række store og mindre store opsætninger gennem årene.

Foredragsbasen er så heldig at kunne præsentere hendes musikalske foredrag ”Operaens Kvinder”, som du kan læse mere om hér: se profil

Som koncertsolist spænder Maria Hanke over et meget varieret repertoire fra de tidligste gregorianske sange over barok, klassik, romantik til avantgarde. Hun har optrådt med bl.a. Århus Sinfonietta, Esbjerg Ensemble, Alpha Trio, Figura, Ensemble MidtVest, Arditti Quartette (UK), Ensemble Alternance (F) og Hafnia Chamber Orchestra. Maria Hanke har bl.a. optrådt på Aldeburgh Festival (UK), Spor Festival (DK) samt Cross Sound Festival (USA). Hun har uropført værker af bl.a. Klaus Ib Jørgensen, Simon Christensen, Malin Bang, Hans-Henrik Nordstrøm, Niels Rønsholdt, Daan Manneke samt Hans Zenders Shir Hashirim i Saarbrücken (DE).
Maria medvirker desuden på CD-indspilning af Hakon Børresens opera Kaddara.

Log in with your credentials

Forgot your details?